Think Legal

 


U bevindt zich hier: >> www.thinklegal.nl / Organisatie / Ton van der Stap

Ton van der Stap

Ton van der Stap heeft na zijn studie elektronica ruim 20 jaar in het computerbedrijfsleven gewerkt in diverse verkoop en marketing functies. In dit kader heeft hij diverse (internationale) management trainingen gevolgd.  De laatste jaren van deze periode was hij gespecialiseerd in de toepassing van ict hulpmiddelen bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Belangrijke
technieken hiervoor zijn documentaire zoek- en opslag systemen die de ongestructureerde informatie van de organisatie beschikbaar maken als kennis voor de besluitvorming. Hij was in deze functie o.a. verantwoordelijk voor grootschalige invoering van deze systemen bij organisaties als ING bank, Robeco, Kamer van Koophandel , de Optiebeurs etc.
Sinds 14 jaar heeft hij een eigen bureau gevestigd dat gespecialiseerd is in kennismanagement en toepassing van documentaire informatiesystemen. De kennis wordt o.a. uitgedragen door het optreden als uitgever van het Handboek Kennismanagement en de organisatie van congressen op dit vakgebied. Als directie lid van de Stichting Telewerken is Ton enkele jaren actief geweest het telewerken te promoten als oplossing voor het fileprobleem. Hierbij speelde ook de kennis op het gebied van organisatieveranderingen met behulp van ict technieken een rol.
Ton was jarenlang  voorzitter van de gebruikersorganisatie NMA, een chapter van de Amerikaanse moederorganisatie AIIM , die optreedt als een platform voor de kennis van de documentaire en kennismanagement systemen. Via zijn rol in het bestuur van de ANMA (Amsterdam New Media Association), een lobby orgaan van de gemeente Amsterdam om de stad als ict centrum te promoten, zat Ton in het bestuur van MKB Amsterdam, waar hij constateerde dat het MKB bedrijfsleven nog maar aan het begin staat van het effectief gebruik van ict hulpmiddelen.

 


Herengracht 21, 1015 BA Amsterdam, email: info@thinklegal.nl
ThinkLegal© 2014. All rights Reserved